+38 063 95 995 06
Статті

Фотографуємо важливі деталі: 4 поради


Деталі весільного дня є частиною візуальної історії героїв. Іноді фотографи забувають про деталі чи роблять їх фото надто пізно. Але в день весілля та святкових подій маленькі деталі є важливою частиною дня. За роки своїх весільних зйомок я виділив кілька пунктів, які допомагають фотографувати деталі так, щоб вони чудово доповнювали історію.

1. Очистіть простір, щоб сфокусуватись на деталях.


Не бійтесь пересувати речі, які не є частиною історії. Наприклад, коли фотографуєте деталі святкового весільного столу, відсуньте пляшки, сільнички тощо. Ці предмети, зазвичай, не є частиною візуального дизайну наречених, тому вони не є потрібними в кадрі. Так фото будуть чистішими, і фокус точно буде на деталях, які ви хочете показати.

Якщо ж ви не можете переміщувати предмети, сфокусуйтесь на деталі, знімаючи крупним планом. Також, можете відкрити діафрагму, та розставити аксенти за допомогою розмиття фону та боке.


Ще одним варіантом очищення фото від зайвих деталей є пересвіти. Якщо фон надто відволікає увагу, то фотографуйте так, щоб фоном було вікно та підніміть експозицію. Це виділить головний об’єкт від фону.


Підказка: Якщо переміщуєте речі, не забудьте повернути їх на місце, коли закінчите знімки.




2. Змінюйте кути зйомки, щоб отримати те, що потрібно.


Змінюйте об’єктиви чи перспективу, щоб отримати різні зображення. Я завжди стараюсь зробити широкий кадр, крупний кадр та вертикальне і горизонтальне зображення кожної деталі. Якщо ви збираєтесь публікувати фото в блозі чи журналі, ця порада буде вам дуже доречною, оскільки такі публікації потребують різних кутів зйомки та орієнтацій зображення.


І хоч буває весело та цікаво фотографувати деталі під цікавими кутами, я рекомендую дотримуватись простоти. Фотографуйте прямо чи прямо згори і отримаєте вдалий кадр. Так ваші зображення вдало поєднаються з іншими зображеннями серії.


Підказка:  для журналів та блогів добре використовувати чисті та прямі фото.




3. Подумайте про кінцевий результат.


Якщо ви повинні сфотографувати важливу деталь, не бійтесь переносити її на краще місце, так фото вийде чистішим, увага глядача спрямовуватиметься правильно.

Подумайте про колір. Наприклад, якщо весільні кольори включають зелений, сфотографуйте кактус чи сукулент надворі. Пізніше це може бути використано в диптиху. Подумайте, як додати кольору чи обіграти основні кольори. Використовуйте колір, щоб доповнити історію.





4. Включіть в кадр людей, щоб додати емоцію.


Одним з моїх улюблених способів фотографувати деталі є додавання людського елемента. Я краще сфотографую букет в руках нареченої, ніж на підлозі. В контексті історії такий знімок буде не лише гарним, але й буде емоційним.



photographing-details-bouquets.jpg

Family Photography Tottenham, Loretto, Orangeville

photographing-details-human-element-flowers1.jpg

Підказка: дотримуйтесь стилю.

Редагуючи фото, намагайтесь дотримуватись одного стилю, особливо, з деталями. Так ви краще передасте атмосферу та покажете цілісну історію.


Підказка: використовуйте дві камери для весілля.

Я фотографую весілля на Canon 5D Mark IV і обяєктиви Canon: 35mm, 85mm і 135mm. Я люблю фікс-об’єктиви і зазвичай маю дві камери з різними об’єктивами.


Автор: Bobbi-Jo Stuart