+38 063 95 995 06
Статті

8 серйозних порад, щоб додати гумору буденним знімкам


Першочергово, я фотограф-документаліст, але маю пристрасть знімкувати своє буденне життя з чоловіком, двома бешкетниками-синами і рухливими собаками. В мене завжди був інтерес до фотографування звичних речей в незвичний спосіб.

Серце документальної фотографії в закарбуванні моменту. Звісно, це базується на тому, що є цікавим фотографу як митцю. Я вірю, що хтось, хто має роботу як ми, є причетним до мистецтва.



Я почала включати гумор в свої зображення, щоб показати різні сторони своїх дітей. Це змусило мене зрозуміти, що гумор є великою частиною моєї особистості, і саме тому я схильна до такого типу фото найбільше. І відтоді моя місія - захопити всі веселі моменти дитинства з гумором та іронією.



Ось мої поради, щоб показати гумор буденних моментах:


humor-in-everyday-images-6.jpg

1. Тримайте камеру напоготові.


Вдома я тримаю камеру в кухонній шафі, оскільки, ми більшість часу проводимо біля неї. Також, я беру з собою камеру, коли ми виходимо з дому, бо в ці моменти мої хлопці роблять свої найкумедніші витівки. Я знімаю на Nikon D750 і Fujifilm X-T10. Коли я використовую нікон, я беру об’єктив 24мм, який є дуже маленьким і легким, що дозволяє мені нести камеру на плечі.


Я знаю, що фотографувати в публічних місцях може бути лячно, але задайте собі питання: яка різниця між фотографуванням на смартфон і на більшу камеру? Ми постійно бачимо людей, які фотографують телефоном на публіці і ми вже не звертаємо на це увагу. Ви - фотограф. Якщо ви в публічних місцях - ви частково є їх власником!



humor-in-images-x.jpg

2. Будьте відкритим спостерігачем за життям.


Важливо спостергати за тим, що відбувається навколо вас і робити це без осудження та упереджень. Є світ можливостей, які просто просять бути сфотографованими. Ваша унікальна задача - зробити це цікавим способом.

Вам необхідно набратись терпіння. Зазвичай, мої найкращі фото виходять під кінець серії фото, бо мої діти вже забувають, що я їх фотографую і поводяться більш природно.



humor-in-everyday-images-8.jpg

3. Шукайте зіставлення малоймовірних елементів.


Це іронічно - знайти елемент в місці, до якого він не належить чи в якому є недоречним.

Є так багато способів, щоб використати цю техніку задля гумору! Ви можете протиставити дві дії, наприклад, люди, які ходять біля надпису “не заходити”, чи коли хтось робить щось недоречне, наприклад, собака на кухонному столі або елемент, який виділяється, наприклад, самотня тварина, залишена в продуктовому магазині. Подумайте про всі рендомні місця, де діти можуть залишити свої речі.



humor-in-everyday-images.jpg

4. Знімайте людей, які роблять дивні речі в нормальному довкіллі.


Подумайте про всі процедури, які ми виконуємо щодня. Те, що робить їх «рутинними», полягає в тому, що вони є досить повсякденною діяльністю. Зображення цих дій також можуть бути нудними. Але щось несподіване або незвичайне в образі робить їх набагато більш інтригуючими. Протидійте загальним уявленням про виконувані завдання. Шукайте дивацтва.



Коли більшість людей думають про продуктовий магазин, вони думають про покупки та їжу, а не про дитину, яка прилягла поспати на полиці, роззувшись. Якраз ця звична дія, яка є в місці, де це не має змісту, робить фото веселим!


Ось бекстейдж цього зображення: Ми зайшли в магазин пізно ввечері і я заговорилась з старим другом в магазині. Кілька хвилин я не могла знайти цього маленького хлопчика. Я подивилась в прохід і побачила його черевики на підлозі і маленькі пальчики, які стирчали з полиці. І я мала з собою камеру, щоб закарбувати цей момент.



humor-in-everyday-images-7.jpg

5. Залиште щось для уяви глядача.


Утримайтеся від показу всіх частин історії. Нехай глядач використовує свою уяву, щоб заповнити прогалини вашого зображення. Це змушує глядача створювати припущення щодо вашого фото та справжньої історії.


В цьому зображенні мені здалось кумедним, як мій син сповзає з дивану, і я зняла лише те, що хотіла показати глядачу. Я не хотіла, щоб було видно верхню частину його тіла і те, куди він повз. І припущення про те, що саме робить хлопчик є більш кумедним, ніж те, що було насправді.



humor-in-everyday-images-4.jpg

6. Шукайте іронічну відсутність зв'язку в зображенні.


Подумайте про зображення когось, що робить щось дурне і іншого, хто сміється з нього. Це нерозумне фото. Але, якщо ви хочете додати трохи тонкого іронічного гумору і розповісти трохи історії, розгляньте зображення з відсутністю зв'язку між вашими предметами або елементами.



В цьому фото кумедним є те, що на дії хлопчика ніхто не звертає уваги. Це, також, трохи розповідає про хлопця та двох жінок, що на фото. Хлопчик робить це не задля уваги, а просто тому, що хоче це зробити. Жінка праворуч не звертає уваги на дитину і напевно думає, скільки часу залишилось до кінця її зміни. А жінка ліворуч, ймовірно, має дітей чи внуків і звикла до таких витівок.



humor-in-everyday-images-3.jpg

7. Чекайте кращого моменту.


Ось ідеальний приклад: мій син стрибає через мого іншого сина, коли я швидко зрозуміла, що це кумедно якраз в момент, коли дитяча нога була прямісінько над лицем хлопця. Одна секунда пізніше і фото вже не мало б такого ефекту.



Кумедна підказка: Я думаю про фото як про заголовки газет.


humor-in-images-z.jpg

8. Знімайте моменти на незвичних локаціях.


Іноді локація самостійно є кумедною для фото. Ось приклад - підлога в магазині з взуттям, яке розкидане.



Для цього фото я повторно розклала взуття на землю, яке падало з полиць, коли побачила, що мій син ліг на землю. Коли я почала фотографувати, мій інший син вирішив до нього приєднатись. Вийшло кумедно!



humor-in-images-9.jpg

Автор: Karen Osdieck