+38 063 95 995 06
Статті

Зимові фотосесії надворі: 11 порад


photo-of-3-girls-running-in-the-snow-by-Tasha-Boin.jpg

Життя в холодному кліматі може трохи підірвати вашу креативність.



Я часто впадаю в сезонну рутину між Листопадом та Лютим. Я живу в Алясці, зими тут довжелезні і поки в мене нема теплої та затишної студії, я змушена вибиратись назовні та брати найкраще з довгих, холодних та темних місяців.



Зимові пейзажі можуть бути надзвичайно гарними, але холод та екстримальний контраст між світлим і темним може ускладнити роботу. Я не фанат холоду, тому я змушена добре себе налаштовувати перед такими зйомками.


Відколи я фотографую в умовах низької температури, я багато чого навчилась на своїх помилках та склала свій список порад для успішних зимових фотосесій, особливо з дітками, які можуть вередувати ще до початку зйомки.



1. Вам має бути тепло


Перше і основне: одяг, тепло рукам, тепло ногам, тепло пальцям, грілки. Всі варіанти утеплення, які ви можете згадати, беріть їх! Якщо вам буде некомфортно, це позначиться на знімках. Якщо ваші клієнти не хочуть знімати з себе верхній одяг, фотографуйте їх в ньому. Це не стане перешкодою милим фото! Я завжди намагаюсь відзняти клієнтів і у верхньому одязі, і без.



outdoor-family-portrait-in-the-snow-by-Tasha-Boin.jpg

2. Ознайомтесь з локацією


Коли холодно, ви маєте працювати швидко, особливо, коли фотографуєте сім’ї. Тому необхідно знати локацію.



Знання найкращих точок локації по світлу є дуже важливим для вдалого результату. Я завжди планую, звідки я починатиму та де закінчуватиму зйомки з сім’ями, тому переміщення є плавним і непомітним. А дітям байдуже чи ви зробите їм гарні знімки, тому і працювати, і рухатись треба швидко!



3. Почніть з простого


Спочатку зробіть базові знімки: ті, які сподобаються бабусям та дідусям, на яких всі дивляться в камеру, а опісля починайте веселитись. Є кілька простих способів всіх розігріти - зазвичай, я кажу всім попідкидати сніг вгору, покидатись сніжками чи просто подуркувти. Це також може бути гарним закінченням фотосесії.



child-photography-in-the-snow-by-Tasha-Boin.jpg

4. Перенесіть зйомку, якщо надворі вітряно


Не фотографуйте у дуже вітряну погоду. Я фотографувала сім’ї при температурі 0 і потім фотографувала сім’ї при 6 градусах і холодному вітрі і між цими зйомками величезна різниця: при вітрі вирази обличчя важче контролювати, діти гірше почуваються, розворушити сім’ю важче.



5. Беріть один об’єктив


Це має бути індивідуальний вибір, звісно ж. Я переважно фотографую на  Canon 135L і Sigma 35 Art, але коли я фотографую взимку, коли холодно, я беру лише 35мм. Він більше підходить для сімейних зйомок, бо я повинна бігати навколо, робити і близькі, і дальні кадри. І нема часу для зміни об’єктива. Якщо ви маєте зум, то це навіть краще.



photo-of-couple-outside-in-the-cold-by-Tasha-Boin.jpg

6. Візьміть ковдру


Або попросіть клієнтів взяти плед чи подібне. Так легко урізноманітнити знімки, це допоможе клієнтам зігрітись та залишатись сухими. Також можна попросити людей на трохи прилягти, а без ковдри вони навряд погодяться.


7. Затримайте подих… на момент


Я люблю знімати з заднім світлом, навіть якщо надворі дуже холодно. І коли я це роблю, я бачу пар від дихання клієнтів. Тоді я прошу їх на секунду затримати дихання.



backlit-family-picture-outside-by-Tasha-Boin.jpg

8. Включіть трохи часу на гру


Нехай діти трохи пограються і знімайте це. Батьки люблять бачити фото своїх дітей під час гри та особливо, коли їм весело. Також приділіть увагу взаємодії між членами сім’ї, навіть, якщо дитина не в гуморі, фотографуте батьків, які намаються її розвеселити.



9. Скоротіть час зйомок взимку


Зазвичай, я пропоную годинні зйомки, але в найхолодніші місяці я пропоную і коротші зйомки. Фотосесії тривалістю 30 хвилин є набагато зручнішими і для вас, і для клієнта, якщо надворі дуже холодно.



photo-of-3-girls-running-in-the-snow-by-Tasha-Boin.jpg

10. Будьте гнучкими з розкладом


Будьте відкритими до змін у розкладі і заздалегідь попереджайте клієнтів, що можливі зміни у зв’язку з погодніми умовами. Слідкуйте за прогнозом погоди та спілкуйтесь про це з клієнтами, навіть, якщо погода має бути хорошою, за декілька днів до фотосесії попередьте, що день проведення буде незмінним.



11. Подбайте про свою техніку


Моя камера досі добре працює при 0 градусах. Але іноді камера працює повільніше в умовах низької теператури. Між кадрами чи зміною локації я тримаю камеру під курткою , щоб вона не замерзла надто сильно.


family-photo-outdoors-in-Alaska-by-Tasha-Boin.jpg

Найважливіше, навіть якщо надворі дуже холодно - посміхайтесь, веселіться! Будьте позитивними. Так ви можете налаштувати клієнтів і вони забуватимуть про холод, бо ж їх фотосесія така весела!


Переклад і фото з: http://www.clickinmoms.com