+38 063 95 995 06
Статті

8 місць, щоб знайти фото натхнення, якщо ви перебуваєте у творчій кризі

Криза ... ми всі там були. Ця пустка натхнення, де креативні ідеї можуть здатися жорстоким міражем і заважають вам знайти бажані кадри. Це трапляється з письменниками, художниками та фотографами - майже у кожного, хто творить мистецтво. Робота через кризу вимагає наполегливості.

8 місць, щоб знайти фото натхнення, якщо ви перебуваєте у творчому "застої"

  1. Мозковий штурм у кав’ярні, щоб знайти сире, реальне натхнення для фотографії.
  2. Знайдіть натхнення для фотографії, змінивши обстановку.
  3. Пройдіть натхненну “Фотопрогулянку”.
  4. Здійсніть подорож або слідкуйте за найкращими інстаграмами на туристичну тематику.
  5. Перегляньте надихаючі фотографії інших художників.
  6. Приєднуйтесь до спільного сайту фотографів.
  7. Відвідайте Художню галерею чи музей, щоб знайти нові ідеї фотографії.
  8. Участь у фотоконкурсі чи фотовиклику.

Надихаючі кадри з креативною фотографією


Творчість визначається як створення чогось нового з оригінальних чи нових ідей. Всі серйозно налаштовані фотографи прагнуть бути творчими. Але що виховує та сприяє творчості? Майкл Венс, колишній декан Університету Діснея, сказав: "Творчість на високому рівні відбувається тоді, коли люди можуть вільно отримувати задоволення".
Розваги розпалюють нашу творчу енергію. Але веселощі - це лише одна сторона творчого процесу - вам також потрібно натхнення. Маючи правильне натхнення, ви можете перетворити буденну фотозйомку у дещо інше, ніж ви коли-небудь мали до цього. Для творчого фотографа життя схоже на американські гірки. Деякі дні заряджають енергією, а деякі - просто жахливі. Часто здається, що чудові знімки просто здаються, тоді як в інші дні ви не можете зробити хоч одну гідну фотографію.
Ось дев'ять корисних стратегій для наступного разу, коли ви потрапите у творчий застій. Запаліть своє фотонатхнення і нехай задоволення починається знову!

1. Мозковий штурм у кав’ярні, щоб знайти сире, реальне натхнення для фотографії


Поїдьте до вашої улюбленої місцевої кав’ярні на розслаблюючий сеанс мозкового штурму. Хоча ви можете проводити мозкові штурми самостійно, ви, мабуть, запропонуєте більше ідей, якщо включите кількох друзів. Стара приказка завжди відповідає дійсності: "Дві голови краще, ніж одна".
Візьміть аркуш паперу і посередині напишіть, що саме ви хочете виконати, і обведіть його. Потім вивчіть усі аспекти цієї ідеї, яку ви можете придумати, записуючи їх навколо цілі. Пов’яжіть пов’язані ідеї лініями, щоб створити своєрідну «мережу ідей». Кожна нова ідея стає розділом мережі, що рухається назовні від центральної мети. Ви будете вражені тим, що ви та ваші друзі можете придумати, коли ви встановлюєте нові зв’язки між раніше не пов’язаними ідеями. Ви здивуєтесь, скільки потенційно чудових ідей для фотографій з’являється.

2. Знайдіть натхнення для фотографії, змінивши обстановку


Якщо ви намагаєтеся придумати творчу ідею, зміна обстановки може позитивно повпливати на пошук здорової дози натхнення для фотографії. Встаньте і прогуляйтесь - і залиште камеру позаду. Дайте собі відпочити і дозвольте мозку перезавантажитися. Психологи говорять нам, що одна з найкращих речей, яку ми можемо зробити, коли ми застрягли у творчій колії, - це думати про щось інше. Поки ви зосереджені на чомусь іншому, ваша підсвідомість зробить своє і продовжить працювати над проблемою, яка виникла.
Незалежно від того, гуляєте ви природньою стежкою в горах, уздовж піщаного пляжу або пробираєтесь через жвавий мегаполіс, зміна обстановки принесе вам користь. Якщо ви справді не можете терпіти думки про відсутність фотоапарата при собі, використовуйте смартфон, щоб зафіксувати будь-які надихаючі об'єкти, які можуть виникнути під час ходьби. Ви завжди можете повернутися зі своїм спорядженням пізніше. Можливо, ваша камера стара або працює не так, як слід.
Коли настане прорив? Іноді в той самий момент, іноді днями пізніше. Часто це трапляється уві сні. Тримайте під рукою блокнот, щоб записати будь-які творчі ідеї, які з’являться, і слідуватимуть надихаючі фото. Зміна обстановки та зосередження на чомусь іншому може бути одним із найкращих способів вибратися з творчої рутини.


3. Пройдіть надихаючу “Фотопрогулянку”


Фотопрогулянка або “фотоходіння” розпочалися більше 100 років тому.  Камера клуб Нью - Йорк  виник ще в 1884. Поширення Домовик камери Eastman Kodak в 1900 році відповідає за народження багатьох фотографічних клубів по всьому світу. У традиційному розумінні фотопрогулянка - це група любителів фотоапаратів, які збираються та проходять певний маршрут, щоб практикувати мистецтво фотографії, знімаючи все, що виглядає цікаво.
Фотопрогулянка може бути набагато більше, ніж зібрання фотографів, які гуляють разом і фотографують. Соціальні аспекти такі ж важливі, як і сама прогулянка. Потирання плечей з іншими фотографами створює можливості для вивчення нових технік та обміну досвідом та ідеями. І це може допомогти творчо заблокованому фотографу вийти з творчої колії. Хтось, з ким ви гуляєте, може надати вам лише необхідне натхнення.
Однією з найпопулярніших фотопрогулянок сьогодні є Всесвітня фотопрогулянка Скотта Келбі. Протягом першого тижня кожного жовтня до 50 фотографів зустрічаються на обраному місці зустрічі. Керівник Photo Walk проводить зібраних фотографів на неквапливу прогулянку, яка триває близько двох годин. Кожен робить багато фотографій. Після завершення прогулянки група направляється в ресторан або паб. Створюються нові друзі та обмінюється безліччю ідей. 

 “Фотографія - це спосіб відчувати, торкатися, любити. Те, що ви зняли на плівці, захоплюється назавжди ... Він пам’ятає дрібниці, ще довго після того, як ви про все забули».  Аарон Сіскінд

4. Здійсніть фотоподорож або слідкуйте за інстаграмами на туристичну тематику


Немає нічого кращого за подорожі, щоб викликати натхнення. Стрибніть на літак і проведіть кілька днів у Парижі, Флоренції чи Копенгагені. Нові культури, незвичні пам’ятки, свіжі смаки та незнайомі запахи можуть бути найвищим засобом від нудьги - і ідеальним стимулом для натхненних ідей фотографії.
Що? Не маєте грошей чи часу на авантюрний європейський відпочинок? Досить справедливо. Не багато хто з нас має фінансові ресурси або вільний час для серйозних подорожей, коли наші творчі соки висихають. Коли у вас обмежений бюджет, перегляньте список із 20 надихаючих туристичних акаунтів в Instagram.
Натомість, як щодо відвідин району вашого міста, який ви ніколи не досліджували? Або подумайте про подорож до іншого сусіднього міста. Нові та надихаючі місця можуть бути як під рукою, так і по всьому світу. Приклавши трохи зусиль, ви зможете знайти нерозкриту красу та пригоди - такі, що можуть призвести до чарівного, натхненного моменту.

5. Перегляньте надихаючі фотографії інших авторів


Незалежно від того, чи любите ви весільну, пейзажну, портретну або предметну фотозйомку, перегляд робіт інших професійних фотографів може допомогти вам вийти з колії та повернутися на шлях до власної надихаючої фотографії. Це один з найкращих способів генерувати нові ідеї. Імітація майстрів фотографії може стати ефективним способом розпочати створювати власні надихаючі фотографії.
Де ви можете знайти справді чудові зразки мистецтва фотографії? Майже скрізь. Чудове місце для пошуку натхнення - у вашій сусідній книгарні чи бібліотеці. Ви знайдете книги та журнали з краєвидами та чудовими пейзажами гір, пустель, морських пейзажів та навіть міських пейзажів. Перегляньте фотокниги, щоб побачити приклади красивих весільних фотографій, чорно-білих фотографій та яскравих прикладів вуличної фотографії та зображень натюрмортів.
Не забувайте про технічну сторону мистецтва фотографії. Ознайомтеся з навчальними посібниками щодо витримки затвора, f-упорів, фокусних відстаней об’єктива, композиції фотографії та методів експозиції. Поради фахівців з цих питань можуть допомогти надихнутись на спробу нової техніки. Спробуйте редагувати свої фотографії за допомогою нової техніки. Додаток Colory Story або зйомка в RAW можуть дати вам потрібну кількість натхнення для наступного фотопроекту.
Ще одне гарне місце для перегляду надихаючих фотографій - це фото-блоги та веб-сайт у соціальних мережах, наприклад Instagram. Pinterest також пропонує чудові фотографії, як і Flickr, Imgur, Facebook, Twitter, Reddit та Tumblr.

6. Приєднуйтесь до спільного сайту фотографів 

Витратити кілька годин на вивчення спільних і безкоштовних сайтів для обміну фотографіями - чудовий спосіб подолати творчий блокаж. ViewBug та Flickr - пара найкращих та найпопулярніших веб-сайтів для фотографів. Це місця, де творчі люди співпрацюють та діляться надихаючими фотографіями.
Інший популярний спільний сайт для натхнення фотографіями - Behance. Належить компанії Adobe, Behance дозволяє фотографам усього світу створювати профілі, що містять фотографії (та інший цифровий вміст), зосереджені навколо певної теми чи творчого процесу.
Учасники, які беруть участь, можуть стежити один за одним, і будь-які зміни або оновлення відображатимуться у стрічці активності, до якої ви отримуєте доступ, коли входите на сайт.
Незалежно від рівня вашого вміння (аматорського, професійного чи десь посередині), ви можете поділитися своїми найкращими роботами та стежити за надихаючими фотографіями своїх улюблених фотографів на спільних сайтах, таких як ViewBug та Behance. Незалежно від того, чи займаєтесь ви фешн фотографією, весільною фотографією, сімейними портретами чи будь-якою іншою категорією фотозйомки, надихаючі фотографії, які можуть розширити вашу власну уяву та творчість, можна знайти на подібних веб-сайтах.

7. Відвідайте художню галерею чи музей, щоб знайти ідеї для фотографії


Для поштовху творчості проведіть день в художній галереї чи музеї. Оточення себе в творчих роботах інших людей призведе до потоку нових ідей. Припиніть наголошувати на кризі, в якій ви перебуваєте, і глибоко вдихніть натхнення, яке вас оточує, у цих мистецьких та творчих місцях. Ви знайдете століття ідей натхнення для фотографії, що висять на стінах галерей та музеїв.

8. Участь у надихаючому фотоконкурсі чи фотовиклику


Прийняття фотовиклику або участь у фотоконкурсі - ще один спосіб допомогти вам пройти крізь творчий застій.
Фотовиклики можуть бути зосередженими на часі, наприклад, робити фотографії щодня протягом певної кількості днів.  Популярними є 30-денні фотовиклики. Коли у вас є мета щодня робити фотографії щодня протягом 30 днів поспіль, ви почнете бачити світ новими очима. Розширення кругозору розширить ваші творчі здібності. Зосередження уваги на фотовиклику призведе до надихаючої фотографії та допоможе зробити більше цікавих знімків.
Фотовиклики також можуть бути орієнтованими на тему. Теми варіюються від пейзажної фотографії,  фотографії домашніх тварин та сотень інших. Виберіть виклик, який вам подобається і ваші творчі соки почнуть текти. Якщо ви готові вийти зі своєї зони комфорту, зніміть те, що вимагає вивчення нової техніки для додаткового поштовху.
Участь у фотоконкурсі може спонукати вас глибоко шукати натхнення. Багато фотографічних веб-сайтів спонсорують часті фотоконкурси. Часто для переможців пропонуються чудові призи, включаючи гроші та нову екіпіровку камери. Правильний трепетний конкурсний запис розтягне вас і допоможе відточити ваші фотографічні навички.

Знайдіть своє особисте фотонатхнення


Застрягти у творчій колії - зовсім не весело. Але є способи звільнитися і відновити свою творчість. Перетворіть свою фотостудію у творчий простір, повний вигадливих реквізитів для фотографії, і тоді ви знайдете нові способи заробляти гроші на фотографії. Надихаюча фотографія - це продукт перспективи, досвіду, а іноді і випадковості. Виставляючи себе в цьому новому середовищі та свіжому досвіді, ви можете скористатися джерелами нескінченного натхнення для своїх майбутніх робіт. Відвідуючи нові місця, проводячи мозкові штурми з друзями та підштовхуючи себе до нових викликів, ви виявите, що ваші фотографії знову надихають.