+38 063 95 995 06
Статті

Як заробляти гроші на своїх фотографіях?



Якщо ви мрієте заробляти декілька доларів чи центів з вашого захоплення фотографією - тоді інтернет вам в цьому допоможе! Зараз є багато онлайн-платформ, на яких ви можете розміщувати свої фотографії й отримувати гроші за перегляд або продаж вашого фото. Підбірка сайтів підходить як для любителів фотографії, так і професіоналів у своїй справі. Нижче ми пропонуємо вам кілька онлайн-платформ, де ви можете розмістити свої роботи.


500px Prime



Сайт "500px Prime", відокремлений від "500px site" дозволяє вам купувати або продавати авторські фотографії користувачів, що зареєстровані на цьому порталі. 70 % від продаж віддають фотографу, і ви можете продовжити ліцензію на свій контент в іншому місці, навіть якщо ви продали усі свої роботи через цю платформу. Або ви можете дозволити права на свої роботи "500px site" в обмін на більш високий ліцензійний збір, якщо забажаєте.


SmugMug Pro



 SmugMug - платформа, яка значною мірою збирає ваші роботи в онлайні та пропонує опцію підписки “Pro” за $12.50 на місяць чи довше. Ви отримуєте можливість продавати свої фото й отримуєте 85% прибутку від продажу фото. Також є можливість змінювати свої налаштування та регулювати ціну за свої роботи, щоб отримати більший прибуток.


DepositPhotos





Компанія Depositphotos, заснована в 2009 році, є найбільшим стрімко зростаючим фотобанком у світі. Компанія надає сервіс купівлі та продажу високоякісних  фотографій, векторних зображень і відеороликів користувачам з 192 країнами світу, надаючи їм підтримку на 14 мовах. Головний офіс фотобанку Depositphotos знаходиться у Флориді, США. Можливо, найцікавішою перевагою платформи  “DepositPhotos” є безкоштовний мобільний додаток, що дозволяє швидко продавати фотографії. Сайт отримує від вас близько 44% (залежно від ціни продажу та ліцензії). Якщо ви використовуєте  “DepositPhotos” як звичайний портал для фотографів, то очікуйте на більш сувору перевірку й те, що у вас заберуть 44-52% залежно від того, скільки фотографій ви продаєте через цю службу.


DeviantArt



DeviantArt - сайт, що на перший погляд виглядає досить професійно, охоплює весь спектр хужньої роботи, у тому числі і фотографію. Ви отримуєте 20% прибутку від продажу фото і друку кожного фото при умові, що ви стаєте учасником” Преміум пакету”($ 2.49 і вище за місяць). Також отримуєте більше переваг і можете регулювати ціни на свої роботи.


Redbubble



Redbubble , як і DeviantArt, націлений більше на художників, ніж на фотографів. Однак, ви можете використовувати "Redbubble" для продажу своїх фотографій. Це безкоштовна платформа. Ресєструючись, потрібно тільки заплатити базовий внесок за укладання угоди, а потім ви самостійно можете регулювати ціну на фотографії та відстежувати свій прибуток. На цій платформі досить велика аудиторія, але потрібно буде дуже постаратись, щоб її зацікавити.


Shutterstock



Shutterstock, як і більшість інших сайтів, пропонує низькі доходи для своїх потенційних клієнтів. Дана платформа більше підійде для фотографів-професіоналів, ніж для любителів. Можна безкоштовно зареєструватись та переглядати профілі, але для більшої роботи необхідно зареєструватись та купити ліцензію. Також, окрім зображень, Shutterstock пропонує відео і аудіо-контент.


Переклад з http://www.gizmodo.com.au/2015/06/how-to-make-money-from-your-photos/