+38 063 95 995 06
Статті

5 порад для зйомки інтер'єру

Інтер'єрна фотографія може бути складною навіть коли ви знімаєте дивовижний простір. Можливо, необхідно буде показати маленьке приміщення просторим та великим, або старий простір презентувати як яскравий та сучасний. Але такі труднощі є тим, що робить жанр цікавим.


Половина роботи фотографа полягає в пошуку творчих альтернатив і вирішення проблем, що виникають. Кінцевою метою інтер'єрної зйомки є створення образу, який може позиціонуватись самостійно як витвір мистецтва, але також рекламувати чистий і привітний простір, чи то готель, будинок на ринку, чи комерційний простір.


Співпрацюючи з багатьма талановитими фотографами з різним рівнем досвіду через 500px, Studio виявив простий та ефективний підхід до інтер'єрів: розглядайте кожен простір так, ніби ви розповідаєте свою історію. Ось п'ять порад, які я викремив, працюючи з найкращими фотографами інтер'єрів, які допоможуть вам отримати кращі інтер'єрні фото.


Автор:    Joe Mortimer


1. Розвідайте територію



Першим і найважливішим кроком є прогулятись по приміщенню, щоб краще зрозуміти його особливості. Як світло освітлює на кімнату? Як падають тіні? Чи є можливість зйомки з різних кутів? Давши відповіді на ці запитання, ви зможете краще репрезентувати приміщення на ваших фото. 


Автор:    Joe Mortimer


2. Не обмежуйтесь ширококутними об'єктивами


Багато фотографів скажуть вам фотографувати інтер'єри лише ширококутними об'єктивами. Але я бачив інтер'єрних фотографів з зум-об'єктивами, портретними об'єктивами, і результати є чудовими! Ваша задача - знайти найкращий кут і показати важливі елементи приміщення візуально приємними та динамічними. І ви можете її виконати будь-яким об'єктивом чи їх комбінацією.


3. Композиція наше все


Моя наступна порада стосується композиції і того, як вона впливає на ваші знімки. Композиція зображення може багато чого сказати одним кадром, це важливо. Правило третин гарно працює з всіма жанрами фото і допоможе вам створювати збалансовані та приємні оку знімки.



Автор:    Joe Mortimer


4. Дотримуйтесь різноманіття


Зробіть кадри з різних кутів і впевніться, що ефективно презентуєте кожну важливу частину простору. Ваша робота полягає в тому, щоб продемонструвати інтер’єр так, щоб люди могли його відчути, “пройти“ через ваші зображення.



Заплануйте, що ви хочете показати. Зробіть три зображення, щоб мати “базу”: загальний знімок з якнайбільшою кількістю інфомації та деталей в кадрі, зображення, орієнтоване на унікальність, особливості простору, як-от відпочинкова зона чи стіл, а також, знімок деталей, які показують як приміщення може бути доповнене за допомогою аксесуарів.


Автор:    Joe Mortimer


5. Будьте креативними


Ви митець і камера - ваш інструмент. Знайдіть шляхи, щоб зробити простір цікавим для себе, наприклад, спробуйте показати його у вашому стилі, поєднати ваші улюблені теми з конкретним інтер’єром.



Можливо приміщення має цікаві тіні, які “грають” з меблями або може, ви любите знімати з малою глибиною різкості, що можна застосувати для зйомки таких деталей як абажур, штори тощо. Людям подобається бачити елементи щоденного життя на фотографіях інтер’єру, бо вони розповідають історію. Існує багато різних комбінацій, які можуть бути використані для вдалої передачі атмосфери приміщення, дослідіть їх усіх!


Автор Dena Haines