+38 063 95 995 06
Статті

Онлайн зйомка - реальність сьогодення!

Ініціатором ідеї була моя подруга модель, яка зараз проживає в Лондоні. Коли вона мені запропонувала спробувати онлайн фотосесію у  Скайпі , я спочатку сприйняв це як жарт, проте, паралельно уявив собі, що все таки це реально і навіть цікаво - я «Запалився», а це ВСЕ - шанси на невдачу тоді фактично відсутні.


В той самий день ми розпочали підготовку: в режимі відеодзвінка, Юля показала квартиру у якій проживає, щоб я вибрав оптимальне місце зйомки, після чого ми придумали сам образ. Для найбільш якісного результату я провів тестування різних варіантів відеозвязку, а Юля в той момент замовила штатив для телефону. Зйомку запланували відразу на наступний день (поки був «запал»). 


Отож, сама зйомка: Львів-Лондон, в режимі відеодзвінка я вибрав ракурс, де мав стояти телефон Юлі, ми почали робити перші кадри, і я побачив що все йде по плану, все так як я собі і планував, а це додало ще більшого «запалу» .  Дійсно була відчутна знімальна атмосфера! Адже коли фотографую наживо, то ж теж дивлюсь на модель через дисплей фотокамери.


Знімок екрана 2020-04-27 о 13.05.32.png

Я міг без проблем комунікувати та маніпулювати моделлю, бачити як лягає світло, працювати з емоціями та будувати композицію за рахунок поз моделі.


Чути один одного було чудово, затримок сигналу не було, єдине що дуже обмежувало - це рух камери, тобто зміна ракурсів, це те що дійсно не вистачало для відчуття повноцінної зйомки. Але думаю що скоро і це стане доступним та роботу фотографа теж можна буде вважати (опційно) віддаленною.  




Результат онлайн фотосесії









Зйомка проводилася у FaceTime на  iPhone XS Max