+38 063 95 995 06
Статті

Якими є тенденції фотографій у Instagram?

Якщо ви регулярно використовуєте Instagram, ви, безсумнівно, помічаєте певні тенденції фотозйомки, особливо у портретних та пейзажних зйомках. Багато з них не є абсолютно новими трендами - вони застрягли на кілька років і стають ще актуальніші.

Не обов’язково слідувати цим тенденціям, якщо у вас є інші чудові ідеї, але все ж корисно знати, що зараз популярно. Якщо ви захоплюєтесь деякими з цих тенденцій і хочете зробити подібні фотографії, ця інформація може бути корисною. Робота інших людей може стати чудовим джерелом натхнення та розпалити ваш творчий вогонь. 

Читайте далі, щоб дізнатись більше про найпопулярніші сучасні тенденції в Instagram!



1. Боді позитив #bodypositive 

Якщо ви не знаєте, боді позитив - це соціальний рух, створений для розширення можливостей жінок і чоловіків різних форм і розмірів. Позитивність тіла виступає за прийняття всіх тіл незалежно від фізичних здібностей, статі, раси чи зовнішнього вигляду.

Цей рух був досить суперечливим, але в Instagram він все ще сильний. У ньому представлені не лише моделі великих розмірів, але й середні тіла з фізичними недоліками, такими як розтяжки та целюліт. Неотредаговані зображення фітнес-моделей дуже популярні в цьому русі, оскільки вони допомагають людям формувати реалістичні очікування щодо зовнішнього вигляду.


2. Без макіяжу #nomakeup

Цей тип портретування стає все більш популярним в Instagram, і він існує як противага таким програмам, як FaceTune та різним фільтрам краси. Багато молодих людей пишаються таким підходом без фільтрів, оскільки хочуть навчитися приймати свої недоліки та ділитися ними з іншими.

Функція таких знімків схожа на позитивні зображення тіла, але вона зосереджена на рисах обличчя та охоплює різноманітність шкіри, очей, носа, губ тощо. Кадри різних знаменитостей та авторитетів без макіяжу та до пластичних операцій дуже популярні.


3. Мінімалізм #minimal

Мінімалістичні пейзажі, портрети та зображення продуктів із "чистим" виглядом надзвичайно популярні в Instagram. Це має сенс, оскільки підхід "менше-більше" є загальним для архітектури та дизайну інтер'єру. Замість яскравих та барвистих образів ви, швидше за все, сьогодні знайдете монохромну нейтральну естетику у багатьох сферах мистецтва та дизайну.

Мінімалізм добре поєднується з чорно-білою фотографією. 


4. Фотографія безпілотників #drone

Фотографія безпілотників стає все доступнішою в наші дні, і багато впливових представників Instagram хочуть здивувати своїх підписників іншим поглядом на звичайні речі.

Використання безпілотника дозволить вам захопити повсякденне життя таким, яким воно є, але із захоплюючим поворотом! Фотографії пробок, житлових кварталів та людей, що відпочивають у парках, відчувають майже гіпнотизуючий погляд з висоти пташиного польоту, оскільки це для нас незнайома перспектива.


5. Кінозйомка #film

Я впевнений, ви вже знаєте, що кінозйомка має велике повернення. Інтерес до кінозйомки зростав протягом останніх п’яти років, і це не є тимчасовою модою. У Instagram, Facebook та YouTube є мільйони акаунтів, присвячених виключно фотографії.

У фотографуванні є якась магія, яку ви не можете відразу обробити на своєму телефоні, і багато молодих художників (які не мали попереднього досвіду з фотозйомкою) цінують цей вид магії і із задоволенням навчаються фотографії в старий шкільний спосіб.

Якщо ви хочете опублікувати свої фотографії з фільму в Instagram, ви можете легко оцифрувати свої фотографії. Звичайно, ви також можете застосувати плівкові фільтри, але це буде вважатися обманом!


6. Неонові вогні #neon 

Неонові вогні є частиною естетики кіберпанку, яка популярна завдяки різним іграм, анімації та фільмам. Багато фотографів, дизайнерів та ілюстраторів збагачують свої проекти неоновими кольорами та футуристичними хмарочосами, які можуть додати дистопічних відчуттів портретам та пейзажам.

Що чудово в неонових вогнях, так це те, що ви можете їх знайти в основному де завгодно, якщо ви живете в міській місцевості. Зверніться до кольорового колеса, якщо хочете зробити чудові портрети, освітлені неоновими вогнями!

7. Прямий спалах #flash 

Буквальне портретування зі спалахом - це стиль отримання джерела світла (як правило, спалаху на камері) та розміщення його прямо перед вашою моделлю. Результат - дуже суворе світло, яке багатьом фотографам здається неприємним. Однак цей стиль неймовірно популярний серед основних модних фотографів та редакторів, і ви можете багато побачити його в Instagram.

Якщо ви хочете поекспериментувати з цим стилем, зазвичай добре поєднувати його з простими однотонними фонами. Ознайомтесь з портфоліо модної фотографії Террі Річардсон, який зробив багато культових портретів цим методом.


8. Брудний натюрморт #stilllife 

Незважаючи на те, що мінімалізм править світом натюрморту, існує також протилежний підхід, який сьогодні стає все більш викритим. Хаотичний натюрморт та фотографії виробів можуть здатися поганою ідеєю, але якщо ви можете розташувати багато предметів та кольорів візуально приємно, ви можете створити щось пишне або грайливе та комічне. Все залежить від повідомлення, яке ви хочете передати.


9. Селфі для повернення #tbt 

Цілком логічно, що селфі із зворотним зв'язком (#tb або #tbt) були надзвичайно поширеними в Instagram в 2020 році. Через пандемію нам цього року не вийшло подорожувати і зустрічатись з друзями, і багато хто з нас вдався до згадування більш веселих часів. Будемо сподіватися, що 2021 рік буде набагато приємнішим і для нас, фотографів, і для всіх інших!


Автор статті: JasenkaG