+38 063 95 995 06
Статті

7 порад для вдалої сімейної фотосесії


Є багато святкових подій та унікальних, сімейних моментів, які люди хочуть зберегти на все життя. Сімейна фотографія може відобразити ваші найдорожчі спогади. Хоча вона користується великим попитом, це завдання не з простих; насправді вона має багато тонкощів, про які ви повинні знати, якщо хочете досягти успіху як сімейний фотограф. Від корисних порад до цікавих ідей і модних тем — читайте далі, щоб дізнатися, як зробити чудові сімейні фотографії.

Що таке сімейна фотографія?


Сімейна фотографія – це ніша, яка спеціалізується на групових портретах, які фіксують незабутні моменти. Кількість людей на фото може бути різною дуже, зібрати до сімейної фотографії можна різні покоління. Однак це не так просто, як зібрати всіх членів сім’ї та зробити кілька фотографій. Це набагато більше нюансів: фотосесія відображає унікальну динаміку, зв’язки та емоції сім’ї на фотографії.

Ці зв’язки поколінь можна досліджувати різними способами, обставинами та умовами. Приклади включають фотозйомку новонароджених та спеціальні події, як-от весілля, дні народження, випускні церемонії та інші урочистості.


7 порад для сімейної фотографії

Якщо ви не готові до групової фотосесії родичів, результат може бути не самим найкращим. Ось кілька порад щодо сімейного портрета, які слід пам’ятати:

Використовуйте ручний режим

Фотосесії, як правило, тривають довго, коли в них бере участь уся сім’я, тому якщо освітлення та зовнішні обставини змінюються, ви можете вручну налаштувати параметри. Це також дозволяє контролювати процес зйомки. Ручний режим займе трохи більше часу, так як потрібно встановити всі три параметри (витримка, діафрагма, експозиція), але результат буде значно кращим. Якщо ви знімаєте в ручному режимі, ваші налаштування витримки, діафрагми та ISO будуть такими, як ви їх налаштували. Ви отримаєте більш стабільну експозицію.

Нехай діти будуть безтурботними

Не намагайтеся змусити дітей залишатися в певній позі. Нехай вони будуть грайливими та жвавими, як завжди, і фіксують моменти, коли вони настають — граються, сміються, бігають та веселяться. Ви можете створювати справжні та емоційні кадри, які будуть подобатися усій родині.

Засвіти очі

Мистецтво професійних сімейних фотографій полягає в тому, як ви керуєте освітленням, щоб створити бажаний ефект. Яке б світло ви не використовували (студійне чи природне), переконайтеся, , щоб воно передавало глибину та відтіноккольору.

Зафіксуйте правильні вирази

Щирий сміх маленької дитини, романтичний вигляд молодят, щасливі посмішки на обличчях членів сім’ї, вирази дітей, коли вони слухають розповіді свого дідуся — ось моменти, які ви повинні вловити. Будьте пильні та спостережливі, щоб фотографувати ці особливі вирази.

Уникайте жорсткого положення голови

Щоб зафіксувати глибокі та справжні моменти сім’ї, кожному повинно бути комфортно та має панувати атмосфера спокою. Жорсткі положення голови зазвичай означають, що ви напружені та нервові. Робіть все можливе, щоб спілкуватися зі своїми моделями, і намагайтеся, щоб вони відчували себе розслабленими і природними. Перед зйомкою можна провести з ними невелику щиру розмову.

Використовуйте природні пози

Мета сімейних фотографій – зафіксувати особливі моменти, коли вони відбуваються, ане кадри які не відображають справжні емоції. Однак не завжди легко отримати хороші відверті кадри. Важливо, щоб ви використовували природні та прості пози. Цього можна досягти, дозволивши людям спертися на щось замість того, щоб стояти прямо, повільно ходити чи задавати питання, щоб під час процесу зйомки члени сім'ї спілкувалися між собою.

Уникайте порожнього фону

Щоб зробити сімейні фотографії справді особливими, уникайте порожніх місць і фонів. Виберіть місце, яке є особисто важливим для сім’ї, наприклад, місце, де пара вперше зустрілася, або парк, куди вони водили дітей, коли були маленькими.

Автор Марія Ложко