Статті

Зимові фотосесії надворі: 11 порад

2020-10-12 00:54


Життя в холодному кліматі може трохи підірвати вашу креативність.



Я часто впадаю в сезонну рутину між Листопадом та Лютим. Я живу в Алясці, зими тут довжелезні і поки в мене нема теплої та затишної студії, я змушена вибиратись назовні та брати найкраще з довгих, холодних та темних місяців.



Зимові пейзажі можуть бути надзвичайно гарними, але холод та екстримальний контраст між світлим і темним може ускладнити роботу. Я не фанат холоду, тому я змушена добре себе налаштовувати перед такими зйомками.


Відколи я фотографую в умовах низької температури, я багато чого навчилась на своїх помилках та склала свій список порад для успішних зимових фотосесій, особливо з дітками, які можуть вередувати ще до початку зйомки.



1. Вам має бути тепло


Перше і основне: одяг, тепло рукам, тепло ногам, тепло пальцям, грілки. Всі варіанти утеплення, які ви можете згадати, беріть їх! Якщо вам буде некомфортно, це позначиться на знімках. Якщо ваші клієнти не хочуть знімати з себе верхній одяг, фотографуйте їх в ньому. Це не стане перешкодою милим фото! Я завжди намагаюсь відзняти клієнтів і у верхньому одязі, і без.




2. Ознайомтесь з локацією


Коли холодно, ви маєте працювати швидко, особливо, коли фотографуєте сім’ї. Тому необхідно знати локацію.



Знання найкращих точок локації по світлу є дуже важливим для вдалого результату. Я завжди планую, звідки я починатиму та де закінчуватиму зйомки з сім’ями, тому переміщення є плавним і непомітним. А дітям байдуже чи ви зробите їм гарні знімки, тому і працювати, і рухатись треба швидко!



3. Почніть з простого


Спочатку зробіть базові знімки: ті, які сподобаються бабусям та дідусям, на яких всі дивляться в камеру, а опісля починайте веселитись. Є кілька простих способів всіх розігріти - зазвичай, я кажу всім попідкидати сніг вгору, покидатись сніжками чи просто подуркувти. Це також може бути гарним закінченням фотосесії.




4. Перенесіть зйомку, якщо надворі вітряно


Не фотографуйте у дуже вітряну погоду. Я фотографувала сім’ї при температурі 0 і потім фотографувала сім’ї при 6 градусах і холодному вітрі і між цими зйомками величезна різниця: при вітрі вирази обличчя важче контролювати, діти гірше почуваються, розворушити сім’ю важче.



5. Беріть один об’єктив


Це має бути індивідуальний вибір, звісно ж. Я переважно фотографую на  Canon 135L і Sigma 35 Art, але коли я фотографую взимку, коли холодно, я беру лише 35мм. Він більше підходить для сімейних зйомок, бо я повинна бігати навколо, робити і близькі, і дальні кадри. І нема часу для зміни об’єктива. Якщо ви маєте зум, то це навіть краще.




6. Візьміть ковдру


Або попросіть клієнтів взяти плед чи подібне. Так легко урізноманітнити знімки, це допоможе клієнтам зігрітись та залишатись сухими. Також можна попросити людей на трохи прилягти, а без ковдри вони навряд погодяться.


7. Затримайте подих… на момент


Я люблю знімати з заднім світлом, навіть якщо надворі дуже холодно. І коли я це роблю, я бачу пар від дихання клієнтів. Тоді я прошу їх на секунду затримати дихання.




8. Включіть трохи часу на гру


Нехай діти трохи пограються і знімайте це. Батьки люблять бачити фото своїх дітей під час гри та особливо, коли їм весело. Також приділіть увагу взаємодії між членами сім’ї, навіть, якщо дитина не в гуморі, фотографуте батьків, які намаються її розвеселити.



9. Скоротіть час зйомок взимку


Зазвичай, я пропоную годинні зйомки, але в найхолодніші місяці я пропоную і коротші зйомки. Фотосесії тривалістю 30 хвилин є набагато зручнішими і для вас, і для клієнта, якщо надворі дуже холодно.




10. Будьте гнучкими з розкладом


Будьте відкритими до змін у розкладі і заздалегідь попереджайте клієнтів, що можливі зміни у зв’язку з погодніми умовами. Слідкуйте за прогнозом погоди та спілкуйтесь про це з клієнтами, навіть, якщо погода має бути хорошою, за декілька днів до фотосесії попередьте, що день проведення буде незмінним.



11. Подбайте про свою техніку


Моя камера досі добре працює при 0 градусах. Але іноді камера працює повільніше в умовах низької теператури. Між кадрами чи зміною локації я тримаю камеру під курткою , щоб вона не замерзла надто сильно.



Найважливіше, навіть якщо надворі дуже холодно - посміхайтесь, веселіться! Будьте позитивними. Так ви можете налаштувати клієнтів і вони забуватимуть про холод, бо ж їх фотосесія така весела!


Переклад і фото з: http://www.clickinmoms.com