+38 063 95 995 06
Статті

Посібник з фотографії дикої природи: корисні поради та напрямки для ідеальних знімків тварин

Якщо ви захоплюєтесь фотографією дикої природи, але не знаєте, з чого почати, ви потрапили по адресу. У цій галузі є багато проблем, та якщо ви професіонал у цій справі то боятися точно нічого.
Фотозйомка дикої природи може бути захоплюючим способом життя з крутими місцями та професійним обладнанням, здатним захоплювати природу у найкращому вигляді.


Що таке фотографія дикої природи?

Фотозйомка дикої природи - це ніша, яка передбачає фотографування тварин у їх природних місцях проживання. Однак фотографи дикої природи можуть іноді робити знімки диких тварин у неволі.
Існує також невелика плутанина між фотографіями дикої природи та природи загалом. Фотографія дикої природи - це знімки тварин у їх природному середовищі існування. це є там собі випробуваням для фотографа. У зйомках природи ви фотографуєте пейзажі та рослинне життя, з кількома видами істот чи рослин, але не зосереджуєтесь на них.

5 порад з фотографії тварин для початківців

За словами нашого автора статті Андрія Гудкова, фотозйомка дикої природи - дорогий, складний та непередбачуваний жанр. Зйомка зображень дикої природи сильно відрізняється від інших типів знімків. Вам знадобиться багато терпіння, кілька фотографічних хитрощів і спеціалізоване або модифіковане обладнання. Якщо ви використовуєте поєднання всіх цих факторів, ви зможете досягти успіху у вашому фотографічному сафарі. Ось кілька наших найкращих порад щодо фотографії дикої природи для початківців:

01 Будьте терплячі

Роберт Капуто, відомий фотограф з National Geographic, якось сказав, що дикі тварини зроблять свою справу, коли вони будуть гарні та готові. Ви не можете попросити їх позувати і сказати: "Зробіть щось миле або станьте там, де світло краще". Ви повинні бути готові зробити цей знімок, а для цього вам потрібне терпіння. Вивчаючи тварин, щоб отримати зображення дикої природи, ви навчитесь передбачати їхні рухи та знати, чого очікувати. Звичайно, щоб отримати ідеальний знімок, потрібно запастися терпінням і чекати годинами, навіть днями. Але як тільки ви отримаєте свою фотографію,самі зрозумієте, це було того варте.

02 Виберіть хорошу камеру

З багатьох камер, наявних на ринку, небагато витримують суворість, пов’язану зі зйомкою фотографій дикої природи на відкритому повітрі. Використовуйте дзеркальну камеру або беззеркальну камеру з герметичною погодою та змінними об’єктивами.



03 Отримайте правильні налаштування

Зверніть увагу на три елементи налаштувань камери: ISO, витримку та фокус.

ISO: Низьке значення ISO, наприклад 100 або 200, зменшує шум до мінімуму. Однак, можливо, вам доведеться збільшити його за поганих умов освітлення.
Витримка: висока швидкість затвора, наприклад 1/1000 секунди, зазвичай є найкращим засобом для зйомки диких тварин, які рухаються. Якщо ви знімаєте птахів, бажано налаштувати затвор 1/2000 секунди.
Фокус: Ви повинні зосередити свою увагу на сценарії. Автофокусування - найкраще налаштування для тварин у русі, але воно може збентежитися листям чи іншими об’єктами та зосередитись на них, а не на об’єкті зйомки. У таких випадках краще перейти на ручне фокусування.
Вам слід застосовувати правила композиції так само, як у традиційній фотографії, наприклад, «правило третин».

04 Ознайомтесь з предметом зйомки

Коли ви стаєте фотографом дикої природи, важливо все знати про тварин, яких ви знімаєте. Тоді ви можете передбачити їх наступний крок і отримати кращі зображення.




05 Захистіть себе та своє спорядження

Навіть якщо ви захистили своє обладнання від погодних умов, завжди добре накривайте його захисними простирадлами. Візьміть з собою кілька додаткових аксесуарів на випадок раптових злив або снігу. Важливо також захистити себе від стихії, одягнувши відповідний одяг та взуття відповідно до клімату та місця розташування. Якщо ви та ваше спорядження належним чином захищені, ви можете робити фото за будь -яких погодних умов.

Висновок
Коли ви перебуваєте в дикій природі, ходите в похід або сидите в машині в очікуванні дій, будьте в курсі свого оточення і очікуйте несподіваного. Ви не тільки стаєте кращим фотографом, знімаючи фотографії дикої природи, але й станете єдиним цілим із природою. Отже, розведіть крила, підніміть цю камеру і вирушайтена зустріч пригодам.

джерело:
автор статті Андрій Гудков