+38 063 95 995 06
Статті

П'ять чудових ідей для фотографії у 2024 році

Настав 2024 рік - ви можете в це повірити? Автор цієї статті точно не може! Таке відчуття, що 2023 рік пролетів непомітно, і чим старшим він стає, тим швидше, здається, плине життя. У цій статті Ґреґ Ширд хоче розповісти про п'ять ідей для фото, які ви можете спробувати втілити цього року, і подивитися, куди вас приведуть пригоди.

Зафіксуйте пори року

Одна з цілей Ґреґа на цей рік - знайти красиву композицію і закарбувати цю сцену в різні пори року. Наприклад, він хотів би знайти мінімалістичне, красиве, самотнє дерево в полі і сфотографувати його навесні, влітку, восени і взимку.

Деякі фотографи не люблять фотографувати одну й ту саму сцену кілька разів, але тут потрібно враховувати дуже багато змінних. Однією з найважливіших змінних є погода. Погодні умови можуть дійсно виділити зображення, побачивши вашу сцену в снігу, з красивими осінніми кольорами, під час дивовижного заходу сонця, серед мряки або туману, і навіть в астрофотографії. Потенціал тут безмежний, і це, безумовно, те, що він хоче спробувати.

Чи можете ви уявити собі якісь пейзажі по всьому світу, які б надихнули вас спробувати це?

52-тижневий челендж

Є кілька челенджів, які рекомендують фотографи, наприклад, щоденний фоточелендж, але автор вважає, що це трохи занадто, особливо якщо поєднувати його зі своїм звичайним повсякденним життям. Однак щотижневий або навіть щомісячний челендж може бути більш доречним.

Мета полягає в тому, щоб щотижня або щомісяця робити одну фотографію, яка вам подобається. Ви можете створити новий акаунт в Instagram, щоб ділитися цими фотографіями як нагадуванням, або ж для щомісячного челенджу зробити календар з цих 12 фотографій і подарувати його своїй родині на Різдво. Один з його близьких друзів, Адам, робить саме так: щомісяця він фотографує один вид дикої природи для свого календаря.


Маленьке пташеня сови в Йоркширі

Ви можете встановити власні правила для цього челенджу, наприклад, дотримуватися певної теми або спробувати різні жанри. Вибір за вами, і ви можете стати ще кращим фотографом, якщо спробуєте.

Спробуйте себе в іншому жанрі

Якщо ви хочете стати "майстром на всі руки" у світі фотографії, це чудова можливість спробувати. Ґреґ любить пробувати свої сили в різних видах фотографії, чи то дика природа, астрофотографія, пейзаж, портрет, чи весілля, їжа або макрозйомка - є так багато видів, які ви можете спробувати, а потім вдосконалювати.

Пристрасть автора полягає у фотографуванні дикої природи та північного сяйва. Однак найбільше його знають на місцевому рівні завдяки фотографуванню танцюристів у міському середовищі, і за цю роботу його кілька разів публікували в кількох національних газетах.

Ґреґ великий інтроверт і страждає від депресії, але хотів кинути собі виклик, фотографуючи портрети й обравши танцівниць тому, що йому подобається їхня грація.

Через деякий час, насолоджуючись успіхом у фотографуванні танцюристів, автор спробував інші напрямки портретної фотографії, такі як студійна, весільна та хедшот (англ. headshot, дослівно - знімок голови - це сучасний (зазвичай цифровий) портрет, в якому основна увага приділяється людині). Це дало йому можливість не тільки отримати нові джерела доходу, але й відчути себе більш впевненим.

Ешлі - подруга Ґреґа, танцівниця балету, яку він сфотографував в Блекпулі, і ці фотографії потім були опубліковані в національних виданнях.

Ніколи не знаєш, що ти любиш по-справжньому, поки не спробуєш, і ти можеш дізнатися багато нового про себе і про те, якими є твої справжні пристрасті. Хто знає, можливо, ви знайдете жанр, на який чекали, але не усвідомлювали цього!

Роздрукуйте свою роботу

Багато фотографів не друкують свої улюблені знімки, але це навичка, яка може бути дуже цінною для вас у майбутньому. Незалежно від того, чи ви друкуєте зображення самостійно, чи звертаєтесь до поліграфічної майстерні, перегляд ваших робіт у друкованому вигляді може стати для вас відкриттям.

Завжди легко дивитися на свої зображення на екрані комп'ютера або телефону, але побачити їх у друкованому вигляді - це зовсім інше відчуття. Зображення не має підсвічування, тому вам доведеться враховувати зовсім іншу естетику. Крім того, у вас є вибір різних фотопаперів, які можуть ще більше покращити ваше зображення.

Якщо ви хочете глянцевий або матовий вигляд, або, можливо, якусь текстуру на відбитку - це все доступні варіанти, і ви можете багато чому навчитися, побачивши свої зображення зблизька і особисто. Можливо, ви навіть вирішите повісити їх у себе вдома! Автор замовив у Saal Digital принти на металі для своїх улюблених ісландських знімків, і вони займають почесне місце на стінах його вітальні. Принти навіть є темою для розмови для всіх, хто приходить до нього в гості, що завжди приємно, коли вони цінують його роботу.

Сплануйте фотоподорож

Іноді фотографувати один і той самий регіон роками може бути монотонно, тому щороку чи щодва Ґреґ любить кудись подорожувати і знаходити нові об'єкти для фотографування. Поїздки можуть бути за кордон, або просто кудись далеко у вашій країні, де ви ще не бували.

Звичайно, оскільки улюбленими жанрами автора є фотографія дикої природи та північного сяйва, він хотів би подорожувати світом частіше, але все ще чекає на дзвінок від Sony або National Geographic, щоб стати амбасадором ;). Sony, зателефонуй мені! З “вишенькою на торті”, будь ласка, - жартує Ґреґ.

Песець в Ісландії

Він обожнює зиму, і одного дня хоче переїхати до Ісландії або Лапландії, але до того часу продовжуватиме подорожувати туди як гість у пошуках нової дикої природи або композицій для фотографування. Одна з його великих мрій - фотографувати бурих і білих ведмедів, тому намагається накопичити на поїздку до Фінляндії за бурими ведмедями, а потім на Шпіцберген за арктичною дикою природою.

Підсумок

Автор сподівається, що ці п'ять ідей надихнуть вас спробувати щось нове в наступному році або роках. Немає абсолютно ніякої шкоди в тому, щоб спробувати щось нове, й іноді це може дійсно стати перевагою у майбутньому і здивувати вас.

Фотографія - це розповідь історії і реалізація будь-якої з цих ідей сама по собі створить нову історію і занурить вас у пригоди!

Бажаємо всім вам щасливого, здорового та продуктивного нового року, а також всього найкращого у 2024!

Джерело: https://fstoppers.com